Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LIZDA: Pedagogu atalgojuma pieauguma grafika pieņemšana būtu vēsturiska

© Nora Krevneva/f64

Pedagogu darba samaksas pieauguma grafiks, kuru šodien skatīs valdības komiteja, atspoguļo "maksimālus kompromisus", šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Vanaga atzina, - ja šādu grafiku valdība pieņems, tas būs uzskatāms par vēsturisku notikumu, jo iepriekšējais šāda veida dokuments ticis pieņemts pirms vairāk nekā desmit gadiem.

LIZDA vadītāja uzsvēra, ka dokuments dos zināmas stabilitātes garantijas visiem nozarē strādājošajiem un tiem, kas vēl tikai domā par strādāšanu šajā sektorā.

Vanaga atzina, ka izglītības nozare Latvijā kopumā tiek finansēta pietiekamā apmērā, tomēr algas ir vienas no zemākajām OECD valstu vidū, tāpēc tās nepieciešams kāpināt.

Algu pieauguma grafiks paredzot, ka sākumā zemākās algas pieaugs par 30 eiro mēnesī, bet vēlāk - par 70 eiro. Vanaga pieļāva, ka līdz ar skolu tīkla optimizēšanu, ko tiešām esot nepieciešams veikt, varētu notikt straujāks algu pieaugums par grafikā paredzēto.

Ministru kabineta komiteja šodien skatīs rīkojuma projektu "Par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku laika periodam no 2018.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.decembrim".