Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Kučinskis: Pašlaik tiek prasīts pedagogu algas pieaugums, kas pārsniedz budžetā paredzēto

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Divu nedēļu laikā vienosimies par sabalansētu pieeju attiecībā uz skolotāju zemāko mēneša darba algas likmi, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka pašlaik tiek prasīts tāds pedagogu atalgojuma pieaugums, kas pārsniedz valsts budžeta projektā paredzēto.

Jāskatās "reāli" uz finansējuma piešķiršanas iespējām, nevis jāveic "vairāksolīšana", uzsvēra premjers, norādot, ka līdzekļu novirzīšana ir jāsasaista ar nepieciešamajām reformām.

Finansējuma un darba algu apmērs pieaugs, un tas tiks sabalansēts ar "skolu tīklu, ko valsts var atļauties", skaidroja premjers.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Vienošanās šajā jautājumā tikšot panākta sadarbībā ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Kā ziņots, Ministru kabineta komiteja (MKK) šodien lēma vēl divas nedēļas turpināt diskusijas par pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, kas paredz līdz 2022.gada beigām zemāko mēneša darba algas likmi pedagogiem celt līdz 900 eiro.