Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Visus zinātkāros nedēļas nogalē gaida izstāde "Skola 2018"

© F64

No 23. līdz 25. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā izglītības izstāde Skola 2018, kas pulcēs tūkstošiem jauniešu, kam aktuāla ir tālākās izglītības, profesijas un mācību iestādes izvēle. Arī pieaugušie izstādē varēs atrast sev un bērniem noderīgu informāciju par dažādām izglītības pilnveidošanas iespējām Latvijā un ārvalstīs.

Izstādē piedalās teju visas Latvijas valsts un privātās augstskolas, tādēļ tā būs lieliska iespēja topošajiem studentiem vienkopus satikt Liepājas, Ventspils, Rēzeknes, Valmieras, Daugavpils un Rīgas augstskolu mācībspēkus, studentus un aci pret aci noskaidrot visu interesējošo.

Turklāt vairākas augstskolas iepazīstinās ar pašām jaunākajām studiju programmām. Piemēram, tagad arī Latvijas Universitātē (LU) ir iespēja iegūt inženiera grādu un kvalifikāciju - Biznesa vadības un ekonomikas fakultāte jau šobrīd uzņem studentus jaunā profesionālā bakalaura studiju programmā Industriālās inženierijas vadība. Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) izstādē prezentēs iespēju studēt vienlaikus trijās Baltijas valstu vadošajās universitātēs - LLU, Aleksandra Stulginska universitātē Lietuvā un Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātē angļu valodā. Maģistra studiju programmas Agri-food Business Management (Lauksaimniecības un pārtikas biznesa vadīšana) ilgums būs divi gadi.

Vidzemes augstskola izstādē prezentēs pat veselas četras jaunas bakalaura un maģistra studiju programmas, Ekonomikas un kultūras augstskola iepazīstinās ar profesionālā bakalaura studiju programmu Datorspēļu dizains un grafika.

Bet tie, kuri vēlas studēt ārzemēs, varēs iztaujāt ārzemju skolu pārstāvjus un konsultantus - būs iespēja uzzināt detalizētu informāciju par izglītības iespējām vairāk nekā 15 pasaules valstīs.

Līdzās augstskolām izstādē piedalās arī koledžas, tehnikumi, vidusskolas, mācību centri un nozares uzņēmumi. Piemēram, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums interesentus iepazīstinās ar iespējām apgūt dažādas profesijas viesmīlības, skaistumkopšanas, ēdināšanas un citās nozarēs, kā arī piedāvās praktiski izmēģināt roku kādā no tām. Novikontas Jūras koledža aicinās izmēģināt jūrnieka prasmes uz kuģa simulatora.

Izstādē norisināsies arī dažādas aktivitātes, akcijas, viktorīnas un konkursi, tostarp tādi, kuros būs iespēja laimēt mācību maksas atlaides dažādās izglītības iestādēs, bez maksas apgūt kādu svešvalodu vai vienkārši laimēt dažādas pārsteiguma balvas.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī Latvijas Grāmatu izstāde 2018, kur varēs tikties ar rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, darboties radošajās darbnīcās, mainīties ar grāmatām un iegādāties tās par izdevīgām cenām.