Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

VIEDOKLIS: Pret latviešu valodu skolās iestājas pensionāri, kuri nespēj salikt teikumu

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Ar tiešu viedokli par notiekošajiem gājieniem un protesta akcijām, kuras vērstas pret plānoto reformu valsts skolās mācīt audzēkņus latviešu valodā, paudusi Madara, kura pati uzaugusi latviešu-krievu ģimenē.

"Esmu uzaugusi latviešu - krievu ģimenē! Lepojos ar savām saknēm un abām tautībām, tāpēc man ir, ko teikt!

Arī mani bērnībā varēja sūtīt krievu bērnudārzā, krievvalodīgo skolā, bet paldies Dievam - vecāki domāja tālredzīgi! Man ir draudzenes, draugi, kas gāja citu ceļu un šobrīd viņiem ir grūtības ar latviešu valodu un viņi jūtas slikti par to! Viņi jūtas lieki, viņi iet uz kursiem vai jautā palīdzību man. Tie ir dzīvi piemēri, kuru likteni izlēma viņu vecāki.

Tāpēc vēlos pateikt - mani ļoti kaitina šie protesti pret latviešu valodas reformu - Tur piedalās ne jau skolēni, ne jau tie, kuriem būs nākotnē te jādzīvo, bet pensionāri, kam būtu jākaunās, ka nav vispār nejēdz teikumu salikt kopā! Cilvēki, kuriem tiek izdalīti plakāti no atsevišķiem politiķiem, kas pilda sazin kādu uzdevumu šajā valstī.

Par ko jūs baidāties? Ka krievu valoda pazudīs? Krievu valodu pasaulē lieto ap 250 miljoniem cilvēku. Jūs baidāties, ka tā pazudīs? Ka krievu kultūra un tās saknes pazudīs? - Nē!

Savukārt latviešu valodā runā pasaulē vien 2 miljoniem un skaits strauji samazinās, diemžēl un jūs vēl te sūdzaties!

Un nevajag aizmirst, ka šajā valstī viss ir uz paplātes - krievu prese - žurnāli, avīzes, TV kanāli, radiostacijas, interneta vietnes, pasākumi krievvalodīgajiem, vēl un vēl! Kurā valstī tā vēl ir? Būsim reāli - krievvalodīgie ir izlutināti un vēl čīkst, jo vajag visu, visu, visu krieviski.

Un, ja nē - tad te visi ir rusofobi, fašisti, pārkāptas cilvēktiesības utt. Turpiniet tik skatīties TV kanālus no kaimiņvalsts.

Lai vai kā - es neceru, ka kādu šis uzreiz uzrunās, bet ceru, ka kāds aizdomāsies!" saka Madara.