Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Izmanto iespējas, ko sniedz Liepājas Universitāte!

LIEPĀJAS UNIVERSITĀTES STUDENTU PADOME (centrā – atkārtoti ievēlētā priekšsēdētāja Alīna Katrīna Kūtre). Studentu padomes darbs neapstājas pie dažādu kultūras pasākumu organizēšanas. Kad jāpieņem svarīgi, universitātes nākotni iespaidojoši lēmumi, iestājamies par studentu interesēm, sēžoties pie viena galda ar vadību un kopīgi meklējot labākos risinājumus. © Publicitātes foto

Tikko ievēlētā Studentu padome ir pārliecināta, ka Liepāja ir vieta ar iespējām studentiem no visas Latvijas un pasaules attīstīt savus prātus, talantus, paplašināt redzesloku, kļūt par profesionāļiem.

Studējot Liepājas Universitātē, tu nejūties kā maza zivtiņa lielā okeānā, kura ir kā maznozīmīga detaļa uz kopējā fona. Katrs entuziasma pilns students tiek ievērots, jo tu neesi tikai 1 no 100 studentiem milzīgā auditorijā. Pasniedzēji tevi atceras, iepazīst, piedāvā dažādas iespējas piedalīties universitātes rīkotajos pasākumos un konkursos, pamudina pieteikties stipendijām, kuras piešķir arī par aktīvu sabiedrisko darbību. Šāda pieeja sekmē mācību kvalitāti, jo katrs interesējošais jautājums par apgūstamo vielu tiek saprotami izskaidrots. Kurā gan citā universitātē dekāni un arī rektore ir pieejama vien dažu soļu attālumā? Mūsu pedagogi ir populāri Latvijā, LU Akadēmiskajā bibliotēkā interesenti var klausīties Liepājas Universitātes docētāju lasījumus, mākslas pedagogi piedalās izstādēs, docētāju uzrakstītās grāmatas var iepazīt ne tikai pilsētās, bet arī pagastu pasākumos.

Pamazām Liepājas Universitāte kļūst aizvien pazīstamāka un prestižāka pasaules mērogā. Teju katrā gaitenī ir iespējams iepazīties ar citu valstu kultūrām, iesaistoties sarunās ar starptautiskajiem vai ERASMUS apmaiņas studentiem, kuri izvēlējušies savas izglītības gaitas turpināt vēju pilsētā. Dažādība ir vērojama ne tikai kultūru, bet arī paaudžu kontekstā. Līdzās tikko no vidusskolas sola izkāpušam skolēnam sēž arī jau krietnu dzīves pieredzi uzkrājuši studenti.

Mums rūp sava vide. Darbs Studentu padomē ir viens no veidiem, kā to uzlabot. Padomes darbs neapstājas pie dažādu kultūras pasākumu organizēšanas. Kad jāpieņem svarīgi, universitātes nākotni iespaidojoši lēmumi, iestājamies par studentu interesēm, sēžoties pie viena galda ar vadību un kopīgi meklējot labākos risinājumus. Studentu padomes pārstāvji palīdz ne tikai ar padomiem, bet arī ar finansiālu atbalstu tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams, jo mums ir arī savs budžets. Palīdzību sniedzam ne tikai savā iekšējā vidē, bet arī ārpus tās. Vairākas reizes gadā rīkojam Asins donoru dienas, aicinām ziedot mantas un pārtiku dzīvnieku patversmei un sociālās mājas iemītniekiem. Šāda pieredze dod pievienoto vērtību studiju procesam, jo esam gan universitātes, gan sabiedrības daļa. Aktīvi līdzdarbojoties, tu vari attīstīt savas komunikācijas un organizatoriskās spējas, kā arī prasmes strādāt komandā.

Bet tas vēl nav viss, ko vari darīt šajā nelielajā, taču elegantajā universitātē. Katrs students var apgūt dziedātprasmi korī «Atbalss», dejotprasmi tautas deju kolektīvā «Banga», kā arī vairākus sporta veidus. Pat ja tas liekas par maz, Liepāja var piedāvāt vēl vairāk. Šeit ir vajadzīgā infrastruktūra jaunradei, katrs jaunietis var atrast kaut ko sev. Dziedi, muzicē, spēlē teātri, radi mākslas darbus, veido robotus un tehnoloģiskus brīnumus, sporto, vingro, dejo, braukā pa veloceliņu un peldi īstā jūrā!

Liepāja ir kontrastu pilsēta. Te mijiedarbojas radošums ar tehnisku, rūpīgu darbu. Šajā dažādajā profesiju tīklā savu vietu rod arī Liepājas Universitātes studenti, veiksmīgi iegūstot noderīgus kontaktus. Uzņēmēji ir pretimnākoši un aktīvi piedāvā prakses iespējas, spējīgākajos un apņēmīgākajos studentos saskatot savus jaunos darbiniekus. Tehnoloģiju uzņēmums «TestDevLab» nesen Liepājas biroja personālu izveidoja tikai no labākajiem Liepājas Universitātes IT studentiem.

Galu galā viss ir paša rokās. Studijas Liepājas Universitātē sniedz daudz iespēju, galvenais ir tās izmantot.