Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aizsardzības akadēmijā notiks Atvērto durvju diena

© naa.lv

Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā šodien plkst.10.30 norisināsies Atvērto durvju diena, ziņo Aizsardzības ministrija.

Atvērto durvju dienā ikviens interesents varēs iegūt informāciju par studiju iespējām valstī vienīgajā augstākās militārās izglītības mācību iestādē. Interesenti varēs aktīvi piedalīties un kadetu vadībā praktiski darboties speciāli sagatavotos apskates laukumos.

Vairākas bruņoto spēku vienības demonstrēs ekipējumu un informēs par dienestu bruņotajos spēkos. Paredzēti arī vienību paraugdemonstrējumi, bet dienas izskaņā varēs baudīt bezmaksas pusdienas lauka virtuvē.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas īsteno akreditēto studiju virzienu "Militārā aizsardzība", lai sagatavotu profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu - virsniekus. Virsnieki plāno, nodrošina, kontrolē un vada militāro uzdevumu izpildi un atbild par padotajiem visu līmeņu vienībās.

2018./2019.studiju gadā aizsardzības akadēmijā uzņems 120 kadetus. Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām jau ir sākusies un notiks līdz pat 31.jūlijam.

Pēc akadēmijas absolvēšanas visiem virsniekiem ir nodrošināta dienesta vieta bruņoto spēku vienībās. Dienot bruņotajos spēkos, virsnieks iegūst stabilitāti, turpmāku bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsmi, konkurētspējīgu atalgojumu un plašas sociālās garantijas.