Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgas Stila un modes tehnikums aktīvi īsteno starptautiskos sadarbības projektus

TURĪNĀ. Santa Glušina un Edvards Judickis, kopā ar fotostudijas «TEO.S.» kolēģiem Turīnā © Publicitātes foto

Profesionālās izglītības kompetences centrs Rīgas Stila un modes tehnikums (RSMT) ir izglītības iestāde ar vairāk nekā 50 gadu lielu pieredzi, gatavojot jaunos profesionāļus darba tirgum 12 dažādās specialitātēs.

Jau vairākus gadus RSMT īsteno starptautiskos sadarbības projektus, lai sniegtu iespēju izglītojamajiem mācīties un praktizēties ārvalstīs. Līdz ar šī mācību gada izskaņu RSMT noslēgsies projekts «Rīgas Stila un modes tehnikuma audzēkņu profesionālo prasmju attīstība un pilnveide; Rīgas Stila un modes tehnikuma skolotāju profesionālo prasmju attīstība un pilnveide» (Nr. 2016-1-LV01-KA102-022524), kas tika īstenots Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas ERASMUS+ ietvaros. Projekta laikā kopskaitā 42 dalībnieki trīs nedēļu garumā pilnveidoja savas profesionālās un personīgās kompetences tādās pilsētās kā Turīna un Milāna Itālijā, Braga Portugālē, Barcelona Pozzo di Gotto Sicīlijā, Skopjē Bijušajā Dienvidslāvijas republikā Maķedonijā, arī kaimiņu valstīs Lietuvā, Šauļos, un Igaunijā, Tartu.

SICILIJĀ. Nelija Bete un Monta Dinija Lazdāne kopā ar salona «Belleza & Benessere» īpašnieci un mentori Santinu Sotilli Sicilijā / Publicitātes foto

Trīs projekta sadarbības partneri ir izglītības iestādes, kuras viesmīlīgi uzņēma izglītojamos un iesaistīja mācību procesā, lai apgūtu izvēlēto profesiju. Vēl četri partneri ir profesionālās apmācības organizācijas, kas pēc rūpīgas atlases piemeklēja projekta dalībniekiem attiecīgu prakses vietu, īstenojot mācību procesu darba vidē. Piemēram, Turīnā topošie foto dizaina speciālisti praktizējās foto pakalpojumu un grafiskā dizaina pakalpojumu uzņēmumos; topošie frizieri stilisti Bragā aktīvi praktizējās skaistumkopšanas salonos; jaunie vizuālā tēla stilisti Sicīlijā attīstīja savas prasmes skaistumkopšanas salonā - veikalā.

RSMT ir lieliska sadarbība ar privāto skaistumkopšanas skolu «Akademija Leontic» (Maķedonija), kur mūsu projekta dalībnieki no kosmētiķu un SPA speciālistu programmām varēja gan piedalīties mācību procesā kopā ar Skopjes izglītojamajiem, gan apgūt un izzināt vietējās tradicionālās skaistumkopšanas metodes un pilnveidoties meistara no Taizemes paraugstundās.

Topošie multimediju dizaina speciālisti Tartu profesionālās apmācības centrā veidoja darbus izstādei «Igaunijai 100», savukārt topošie tērpu stila speciālisti Šauļu profesionālās apmācības centra tekstilnodaļas mācībās izstrādāja vasaras kleitu mini kolekciju. Modes pilsētā Milānā topošie tērpu stila speciālisti savas zināšanas izmantoja un papildināja, šujot tērpus gan uzņēmumos, kas gatavo karnevāla un teātra tērpus, gan mazos privātos ateljē, kur tiek veidotas sezonas modes kolekcijas, kur tērpu dizaina modelēšanā un kolekcijas plānošanā tiek izmantotas īpaši izstrādātas datorprogrammas.

Projekta dalībnieki atzīst - lai arī dalība projektā prasa laiku un uzmanību, papildus gatavojoties, gūtā pieredze, iepazītie speciālisti un pilnveidotās profesionālās prasmes un svešvaloda ir nozīmīgs ieguvums viņu profesionālai izaugsmei nākotnē. To atzīst arī pedagogi, kas devās mobilitātēs, lai ēnotu savas profesijas kolēģu darbu un lai izzinātu mentoru sadarbības veidus un radošo pieeju darbam ar praksēs esošajiem nākamajiem speciālistiem darba vidē.

Dalība starptautiskajos projektos paver plašāk darba tirgus durvis un stiprina mūsu izglītojamo konkurences spējas gan Latvijā, gan ārvalstīs.

RSMT ar Eiropas Savienības fondu atbalstu aktīvi iesaistās tādu projektu īstenošanā kā Atbalsts karjeras attīstībai, Jauniešu garantijas, Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai - PuMPuRS, Darba vidē balstītas mācības un mācību prakses uzņēmumos un Ziemeļvalstu ministru padomes programmas NordPlus jauniešu izglītības programmas projektos. Plašāk ar projektiem var iepazīties tehnikuma mājaslapā - www.rsmt.lv, sadaļā Projekti.

***

UZŅEMŠANA

RĪGAS STILA UN MODES TEHNIKUMĀ

2018./2019. mācību gadam notiek no 5.06.2018. līdz 3.08.2018. šādās programmās:

Ar iegūtu pamatizglītību:

• Frizieris - stilists (4 mācību gadi)

• Vizuālā tēla stilists (4 mācību gadi)

• Vizāžists (3 mācību gadi)

• Foto dizaina speciālists (4 mācību gadi)

• Tērpu izgatavošanas un stila speciālists (4 mācību gadi)

Ar vidējo izglītību valsts budžeta programmās

• Frizieris - stilists (1,5 mācību gadi)

• Vizuālā tēla stilists (1,5 mācību gadi)

• SPA speciālists (1,5 mācību gadi)

• Kosmētiķis (2 mācību gadi)

• Tērpu izgatavošanas un stila speciālists (1,5 mācību gadi)

• Multimediju dizaina speciālists (2 mācību gadi)

Ar vidējo izglītību Eiropas Savienības līdzfinansētās programmās Jauniešu garantija

• Frizieris (1 mācību gads)

• Vizāžists (1 mācību gads)

• Manikīra un pedikīra speciālists (1 mācību gads)

• Fotogrāfs (1 mācību gads)

Vairāk informācijas

www.rsmt.lv/ sadaļā Uzņemšana