Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā aizturēti divi narkotiku tirgotāji

© Valsts policija

Pārbaudot operatīvo informāciju, 8. februārī Teikas iecirkņa policisti Purvciemā aizturēja divus vīriešus, kas uzglabājuši un izplatījuši narkotiskās vielas.

Purvciemā tika aizturēts 1986.gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti 0,4 grami heroīna.Turpinot operatīvās darbības, policija veica kratīšanu Purvciema daudzdzīvokļu nama dzīvoklī, kur aizturēta arī otra persona - 1962. gadā dzimis vīrietis. Dzīvoklī atrasti 9 grami heroīna (skat.attēlu).

Abas personas noziegumu veikšanā ir ar ievērojamu stāžu - viens vīrietis iepriekš ir sodīts 33 reizes, lielākoties par zādzībām, kā arī par laupīšanu un narkotisko vielu izplatīšanu, bet otrs vīrietis cietumā jau ir pavadījis 35 gadus.

Pret vīrieti, pie kura atrasti 0,4 grami heroīna, uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Turpretī pret vīrieti, pie kura tika atrasti 9 grami heroīna, uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem.

1986.gadā dzimušais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā, bet 1962. gadā dzimušajam vīrietim jau ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.