Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā pamatīgi "aptīra" viesnīcas numuriņu; nozog mantas 4000 eiro vērtībā

© pixabay.com

Šā gada janvārī Rīgā, Pārdaugavā, no kāda viesnīcas numura tika izdarīta zādzība. Kad viesnīcas klients pēc prombūtnes atgriezās istabiņā, viņš konstatēja, ka ir pazudusi viņa nauda, pulkstenis, juvelierizstrādājumi un vairākas kredītkartes, ziņo Valsts policija.

Pēc zādzības ļaundaris nozagtās kredītkartes bija izmantojis, noņemot naudu no bankomātiem dažādās Rīgas vietās. Jāpiebilst, ka kopējie cietušajam nodarītie zaudējumi, ierēķinot gan nozagtās mantas, gan no kartēm noņemto naudu, tiek lēsti ap 4000 eiro.

Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti noskaidroja, ka noziegumu, iespējams, izdarījis kāds 1965. gadā dzimis vīrietis un izsludināja viņu meklēšanā.

Vakar, 3. aprīlī, Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, veicot darba pienākumus Imantā, uz ielas pamanīja aizdomīgu vīrieti. Aicinot aizdomīgo vīrieti uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, atklājies, ka viņš ir izsludināts meklēšanā par jau minēto zādzību no viesnīcas. Policisti viņu aizturēja un nogādāja iecirknī.

Jāpiemin, ka aizturētais jau iepriekš vairākas reizes sodīts par identiskām zādzībām, kā arī cita veida mantiskiem noziegumiem. Policisti šobrīd skaidro, vai aizturētais ir izdarījis vēl kādus noziegumus, kā arī to, kādā veidā janvārī notikusi iekļūšana viesnīcas numurā, un citus notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais šobrīd atrodas izolatorā.