Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šonakt jaunietis Brīvības ielas vidū pamatīgi riskējis ar savu dzīvību

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Valsts policija

Šonakt Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki, patrulējot Brīvības ielā, pamanīja jaunieti, kurš skrēja pa ceļa braucamo daļu, stādināja automašīnas un ar rokām sita pa tām. Transportlīdzekļu vadītāji centās jaunieti apbraukt, lai viņu nesavainotu. Tomēr puisis nelikās mierā un, izplešot rokas, ķēra nākamos transportlīdzekļus, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Policists izkāpa no operatīvā transportlīdzekļa un devās jaunietim pakaļ. Puisis, ieraugot likumsargus, aizskrēja aiz netālu esošā konditorejas veikala, kur centās pārlēkt pāri žogam, taču policists pārkāpēju panāca un aizturēja.

Puisis aizvests operatīvā transportlīdzekļa videonovērošanas zonā, kur viņš savu galvu sāka sist pret automašīnas pārsegu. Jaunietis satverts un pavilkts nost no automašīnas, lai viņš nenodarītu sev kaitējumu. Veicot personas datu pārbaudi, konstatēts, ka jaunietis ir nepilngadīgs.

Ņemot vērā, ka pārkāpējs bija arī acīmredzamā reibumā, izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.
Pret jaunieti uzsākta lietvedība par sīko huligānismu, taču, ņemot vērā mediķu norādījumus, puisis hospitalizēts. Tikmēr sarunas laikā ar abiem nepilngadīgā jaunieša draugiem noskaidrots, ka visi kopīgi dzēruši degvīnu. Viens viņiem atzinās, ka nopircis alkoholu un nepilngadīgo draugu iesaistījis alkohola lietošanā. Jaunietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par nepilngadīgā novešanu līdz dzērumam.

Savukārt trešais puisis neskatoties uz vairākkārtējiem policistu aizrādījumiem iegāja netālu esošajā pagalmā, kur nokārtoja dabiskās vajadzības. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par urinēšanu neatļautā vietā.