Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pamanīts zaglis sāk draudēt dzīvokļa īpašniekam

© Valsts policija

Svētdien, 16.aprīlī, pulksten 23.00 Valsts policija saņēma zvanu no kāda vīrieša, kurš ziņoja, ka viņa virtuvē dzirdams troksnis un kāds ir ielauzies mājoklī. Rīgas Zemgales iecirkņa policijas darbinieki nekavējoties ieradās vīrieša norādītajā adresē. Būtiski, ka laupītājs tika aizturēts tur pat uz vietas – cietušā dzīvoklī.

Šajā vēlajā vakara stundā cietušais atradies mājokļa dzīvojamā istabā, bet virtuves logs bija atstāts vaļā. Cietušais vīrietis dzīvo daudzdzīvokļu ēkas pirmajā stāvā un dzīvokļa logiem nav pieliktas drošības restes.

Cietušais vīrietis policistiem paskaidroja, ka laupītājs iekāpis pa virtuves logu. Sadzirdot troksni, vīrietis nekavējoties izsaucis policiju, pēc kā devies uz virtuvi.

Vēlā vakara “ciemiņš”, pamanot dzīvokļa īpašnieku, nevilcinoties sācis draudēt un pieprasījis naudu. Cietušais pamanīja, ka ļaundaris ir lēnīgs, jo, iespējams, ir lietojis kādas apreibinošas vielas. Tāpēc mājas iemītnieks centās novilcināt laiku. Pāris minūšu laikā pēc izsaukuma saņemšanas uz notikuma vietu ieradās policisti, kuri ļaundari aizturēja.

1998.gadā dzimušais ļaundaris iepriekš policijas redzeslokā nonācis par divām zādzībām.

Pret aizturēto vīrieti uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, kas veikta iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pašlaik aizturētais atrodas izolatorā.