Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VIDEO: Jaunietis, kurš brauc zagtā auto, mēģina bēgt no policijas

© Ekrānšāviņš

Šī gada 15.aprīlī Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot Rēzeknes rajona Dricānu pagastā, ap pulksten 18:45 uz autoceļa Rēzekne- Gulbene ievēroja automašīnu VW Golf, kuras vadītājs, pamanot policijas ekipāžu, apstājās ceļa malā.

Brīdī, kad policijas darbinieki piebrauca pie minētās automašīnas, vadītājs no tās izkāpa un mēģināja bēgt. Policijas darbinieki jaunieti panāca un atveda atpakaļ pie automašīnas.

Pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka 1996. gadā dzimušais jaunietis ne vien braucis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, bet arī atrodas 2,13 promiļu reibumā.

Turklāt policijas darbinieki saņēma informāciju no Latgales reģiona pārvaldes dežūrdaļas, ka policijā ir saņemts iesniegums par minētās automašīnas VW zādzību no kādas piemājas teritorijas.

Pēc minētās informācijas saņemšanas, jaunietis tika aizturēts un nogādāts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē, kur tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas par zādzību.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, aizturētais jaunietis pastāstīja, ka automašīna pieder viņa paziņam, ar kuru kopā viņi bija lietojuši alkoholiskos dzērienus. Brīdī, kad automašīnas īpašnieks aizmidzis, jaunietis ar automašīnu aizbrauca.

Kad automašīnas īpašnieks pamodās un konstatēja, ka automašīnas pie mājas nav, viņš informēja policiju par automašīnas zādzību.