Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ugunsgrēkā Saldū cietis viens cilvēks

Attēlam ir ilustratīva nozīme © VUGD

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.aprīļa plkst. 6.30 līdz 25.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 89 izsaukumus – 67 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 20.02 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Saldus novada Pampāļu pagastu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā blakus apkures katlam deg malka un elektrības vadi 3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotajām telpām pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem apmēram 76 gadus veca sieviete nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 21.10.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 43 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 36 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Krimuldas novada Lēdurgas pagastā, kur pērnā zāle dega 15 hektāru platībā.

VUGD atgādina - kūlas dedzināšana apdraud cilvēku veselību, dzīvību un īpašumu, kā arī nodara būtiski kaitējumu videi. Kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta, un tā ir aizliegta un sodāma rīcība.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, koks, kokmateriāli, elektrības instalācija, veļas mašīna, siena un grīda, ēkas konstrukcijas, kioska siena, ekskavators, vieglā automašīna, koka māja un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar Strādnieku ielā Daugavpilī ugunsdzēsēji glābēji no koka nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā.