Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturēts policists, kurš mēģinājis pārdot zagtu kokapstrādes iekārtu

© Iekšējās drošības birojs

Veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesā, aizdomās par iespējami noziedzīgā kārtā iegūtas mantas realizēšanu lielā apmērā Iekšējās drošības biroja amatpersonas aizturēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes iecirkņa policistu, kā arī vienu civilpersonu.

Informācijā, kas publicēta Iekšējā drošības biroja mājaslapā norādīts, ka kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 314. un 318. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm.
Abas nozieguma izdarīšanā iesaistītās personas mēģināja realizēt noziedzīgā kārtā iegūtu kokapstrādes iekārtu, pārdodot to par gandrīz 20 000 eiro. Zināms, ka šī iekārta citā kriminālprocesā, kas uzsākts 2010. gadā un atrodas Valsts policijas lietvedībā, norādīta kā zagta.

Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp Valsts policijas amatpersonai piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus.

Iekšējās drošības birojā tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana. Atgādinām, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.