Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesa apcietina sievieti, kura nama pagalmā Rīgā, iespējams, nošāvusi savu paziņu

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Tiesa šodien nolēmusi apcietināt par iespējamu savas paziņas slepkavību kāda nama pagalmā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā, aizturēto sievieti, apstiprināja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

VP lūdza tiesu piemērot aizturētajai drošības līdzekli - apcietinājumu -, ko tiesa apmierinājusi.

Kā ziņots, piektdienas vakarā pirms plkst.18 VP no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka Rīgā, Valdemāra ielā, mājas pagalmā ir mirusi sieviete. Notikuma vietā ieradās VP Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kā arī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Norādītajā adresē tika atrasts 1981.gadā dzimušas sievietes līķis ar šautām brūcēm. Pašreizējā informācija liecina, ka noziegums izdarīts turpat nama pagalmā. Likumsargi veica izmeklēšanas darbības, kuru laikā noskaidroja, ka iespējamā slepkava ir kāda nelaiķes paziņa - 1982.gadā dzimusi sieviete.

Tika veikti meklēšanas darbi, un tās pašas dienas vakarā aizdomās turētā persona tika aizturēta. Aizturēšanas brīdi pie sievietes tika atrasts un atsavināts uz viņas vārda reģistrēts šaujamierocis, ar ko, iespējams, izdarīta slepkavība. Policijā piebilda, ka sievietei bijusi šaujamieroča glabāšanas atļauja.

Aizdomās turētā sieviete līdz šim nebija nonākusi policijas redzeslokā. Savu vainu izdarītajā noziegumā viņa atzina, taču nozieguma motīvi vēl tiek skaidroti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par slepkavību, un par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.