Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Daugavpilī no dūmiem izglābts vīrietis

© VUGD

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.maija plkst. 6.30 līdz 16.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta VUGD.

Plkst. 14.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dzelzceļu ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā. No piedūmotajām telpām tika izglābts vīrietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.54.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 12 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 1,6 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Pārgaujas novada Raiskuma pagastā un Rēzeknes novada Feimaņu pagastā, kur, katrā no notikuma vietām, pērnā zāle dega 0,5 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divi elektrības stabi, elektrības sadales skapis, krūmi, meža zemsedze, niedres, starpsiena un griesti, vieglā automašīna, divi šķūņi un dzīvojamā māja.