Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

ĀRPRĀTS: Divi vīrieši ar mačeti un lāpstu piekauj kaimiņu; vīrietim nākas amputēt roku

© F64

Vakar, 15. maijā, Valsts policija aizturēja divus ļaundarus, kuri savam kaimiņam ar lāpstu un mačeti nodarīja nopietnus miesas bojājumus. Gūto traumu rezultātā, mediķiem nācās veikt cietušā vīrieša rokas amputāciju.

Ropažu novadā 14. maija rītā trīs personu vidū izcēlās ļoti ass strīds. Strīdu uzsāka divi brāļi, kuri piefiksējot brīdi, kad tuvumā nav aculiecinieki, sāka izteikt pārmetumus netālu dzīvojošajam kaimiņam. Pārmetumi iepriekš minētajam vīrietim tika izteikti par to, ka viņš esot izteicis necienīgas frāzes abu brāļu mātei. Gaisotnei kļūstot arvien saspringtākai, brāļi skarbo vārdu uzbrukumu nomainīja pret fiziskām darbībām. Proti, brāļi šim strīdam jau bija sagatavojušies, uz notikuma vietu paņemot līdz lāpstu un mačeti. Abi ļaundari savu kaimiņu sita tiktāl, kamēr cietušajam sākās spēcīga asiņošana.

Lai atbrīvotos no lietiskajiem pierādījumiem, brāļi sagūstīja cietušo vīrieti un aizveda uz netālu esošo mežu, kur viņu pameta.

Brāļi nebija pamanījuši, ka cietušajam kabatā atrodas mobilais telefons. Kad cietušais atguvās, viņš nekavējoties steidza zvanīt Valsts policijai.

Valsts policija

Cietušā vīrieša meklēšanā iesaistījās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļas policisti, Salaspils iecirkņa policisti, kā arī Baložu pašvaldības policisti.

Kopīgiem spēkiem likumsargi cietušo atrada. Diemžēl vīrieša miesas bojājumi bija tik smagi, ka mediķiem nācās veikt viņa rokas amputāciju.

Jau nākamajā dienā pēc nozieguma veikšanas likumsargiem izdevās atrast un aizturēt 1988. gadā un 1994. gadā dzimušos iespējamos vainīgos vīriešus.

Saistībā ar izdarīto noziegumu pret abiem vīriešiem tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta otrās daļas - par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šodien tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu abām aizdomās turētajām personām.