Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Draudzene atklāj traģiskajā jauniešu nāvē Lizumā vainotā Daiņa patieso seju

© Ekrānšāviņš no LTV raidījuma "Panorāma"

2016.gada maijā visu Latviju satrieca ziņa par divu jauniešu nāvi Lizuma pagastā. Pirts kubulā, kurā atradās jauns puisis un meitene kaķis iemetis lampu ar elektrības vadiem, kā rezultātā abi jaunieši miruši. Kamēr sabiedrībā izteikti vairāki pieņēmumi par to, kas vainojams šajā traģēdijā, tikmēr Daiņa Mazuļa draudzene portālam "Kasjauns.lv" atklājusi jaunus faktus par bojāgājušā puiša tēvu.

2016.gada 31.maijā laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" vēstīja, ka versija, ka Lizuma pagasta Velēnā 6. maijā divu jauniešu nāve no elektrotraumas, iespējams, bijusi izshēmota, 28. maijā publiski parādījās LTV1 raidījumā Panorāma. Atklājies, ka abi jaunieši ir bijuši apdrošināti vienlaikus vairākās kompānijās. Apdrošināšanas polisēs it kā norādīts, ka jauniešu nāves gadījumā labuma jeb apdrošināšanas atlīdzības guvējs ir viena persona - Dainis Mazulis, kura lauku māju teritorijā jaunieši ir gājuši bojā.

Daiņa draudzene Ilze portālam "Kasjauns.lv" atklājusi jaunus, līdz šim nedzirdētus faktus par bojāgājušā puiša tēvu. Sieviete sarunā ar mediju norādījusi, ka Daini nekas nespēj izsist no līdzsvara - ne materiālās neveiksmes, ne pat tuvāko zaudēšana. Ilze arī uzsver, ka drošāku cilvēku par bojāgājušā puiša tēvu nespēj iedomāties. Viņš pamācot ikvienu un laikus dara visu, lai neviens nenonāktu nedrošā situācijā. Tāpat draudzene atklājusi arī Daiņas "sliktās" īpašības- viņš esot piekasīgs pie tīrības, nedzērājs, nesmēķē, nelieto narkotikas, turklāt ir pret azartspēlēm.

2017.gada 10.maijā portāls "Kasjauns.lv" informēja, ka joprojām turpinās izmeklēšana. Tiesa, D.Mazuļa īpašumā oktobrī notikusi vēl viena nelaime- saimniecībā pērn oktobrī nodega Mazuļa dzīvojamā ēka. Vienlaikus Lauksaimniecības atbalsta dienests no Mazuļa pieprasīja aptuveni 80 000 eiro, ko viņš bija saņēmis par bioloģiskās lauksaimniecības saimniecības attīstību.

AVOTS: portāls "Kasjauns.lv"