Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Mazi bērni Rīgā apreibinās ar gaisa atsvaidzinātājiem un velk nost bikses

© Aigars Eglīte, F64 Photo Agency

17.maija vakarā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Pētersalā, kur kādā nomaļā vietā garāmgājēja ievērojusi trīs mazus bērnus ostam no maisiņiem gaisa atsvaidzinātājus.

Ierodoties notikuma vietā, apsekota norādītā teritorija un pamanītas divas meitenes kopā ar kādu zēnu. Bērni apturēti un ieaicināti apsēsties policijas operatīvajā transportlīdzeklī līdz tiks noskaidroti visi apstākļi.

F64

Bērni kategoriski noliedza, ka būtu mēģinājuši caur maisiņiem apreibināties. Tikmēr viens no policistiem aizgāja apsekot norobežoto vietu, kur izsaucēja bērnus pamanījusi. Nomaļajā vietā atrasti vairāki gaisa atsvaidzinātāji un saplakuši maisiņi, kuros bija palikusi šķidra viela.

Pārrunu laikā pie kārtības sargiem pienāca apsardzes darbiniece, kura mazos pārkāpējus atpazina un paskaidroja, ka pirms brīža viņus izdzinusi no slēgtās teritorijas. Sieviete skaidroja, ka nav redzējusi, ko tieši bērni darījuši norobežotajā teritorijā.

Savukārt vēl pēc brīža pie policistiem piesteidzās izsaucēja, kura pastāstīja, ka redzējusi kā elpo gaisa atsvaidzinātāju saturu. Tāpat aculieciniece pastāstīja, ka pēc apreibināšanās meitenes vilkušas nost bikses, bet zēns viņām, iespējams, uzmācies.

Likumsargi izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri 8 gadus veco zēnu kopā ar 11 un 12 gadus vecajām meitenēm hospitalizēja.

Policisti noskaidroja vecāku tālruņu numurus un viņus informēja par atvašu aktivitātēm un to, ka bērni tiks nogādāti slimnīcā.

Lietas materiāli nodoti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistiem izvērtēšanai.