Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

ŅEM VĒRĀ: Kas jāievēro, lai izklaide nepārvērstos traģēdijā

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Šodien īsi pirms pulksten 13.00 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Juglas upi. Izsaucējs ziņoja, ka paziņa aizgājis peldēt, ieniris un nav uzpeldējis. Tāpēc Rīgas pašvaldības policija atgādina, kas jāievēro, lai peldēšanās nepārvērstos traģēdijā.

Uz notikuma vietu devās Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes ūdenslīdēji, un uzsāka meklēšanas darbus. Pēc aptuveni pusstundu ilgas meklēšanas, ūdenslīdēji atrada atpūtnieku, taču viņš diemžēl jau bija gājis bojā. Nelaiķis tika nogādāts krastā, kur mediķi konstatēja nāvi.

Noskaidrots, ka 29 gadus vecais vīrietis Juglas upes krastā netālu no Meiju ielas atpūties kopā ar diviem draugiem. Sākumā vīrietis centies pierunāt arī draugus uz peldi, taču, kad viņi atteikuši, viņš ūdenī devies viens.

Kopš peldsezonas oficiālā sākuma šis ir pirmais noslīkušais Latvijā.

Aicinām iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt savas spējas pirms došanās peldēt. Tāpat aicinām nekādā gadījumā neļaut peldēties draugiem, kas ir lietojuši alkoholu. Atgādinām arī to, ka Rīgā visdrošāk peldēties ir oficiālajās peldvietās, jo tur pastāvīgi strādā glābēji.

Lai atpūta pie ūdens būtu droša, ievērojiet attēlā redzamos ieteikumus.