Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rēzeknes mēra sievas uzņēmums saņem naudu no domes

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Uzņēmums "Latgalija", kas pieder Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča (“Saskaņa”) sievai un brālim, regulāri uzvar pašvaldības iepirkumos, šovakar ziņo LTV raidījums "De facto".

"Latgalija" kādreiz piederējusi Rēzeknes mēram kopā ar brāli, bet kopš Bartaševičs kļuva par domes priekšsēdētāju, viņa vietu uzņēmumā ieņēma sieva.

LTV vēsta, ka Olgas Bartaševičas kompānija būvējusi arī Rēzeknes olimpiskā sporta centra atklāto baseinu. Izmaksas - vairāk nekā miljons eiro un lielāko daļu no summas apmaksāja valsts. Pilnsabiedrība "Latgales būve", kur Bartaševiču "Latgalija" ir lielākais uzņēmums, par vairāk nekā diviem miljoniem eiro cēla arī sportistu viesnīcu, turklāt uzņēmuma finanšu dati liecina - bez šī pasūtījuma pilnsabiedrības peļņa būtu niecīga.

Taujāts, vai šajā situācijā nav saskatām interešu konflikts, Aleksandrs Bartaševičs raidījumam skaidroja, ka līdz šīm atbildīgās iestādes nekādas nelikumības nav atradušas. "Ir speciālās iestādes, kam jāsaskata konflikts, mani oponenti regulāri raksta sūdzības un pagaidām viss bez rezultātiem", komentēja Rēzeknes mērs.

LTV ziņo, ka Rēzeknes radošā centa "Zeimuļs" būvniecības gaitā konstatēja pārkāpumus un pilsēta zaudēja daļu no Eiropas Savienības atbalsta, bet Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti secināja, ka fasādes apdares loksnes ir slikti piestiprinātas un draud nokrist uz garāmgājējiem. Par vienu no apakšuzņēmējiem piesaistīta arī "Latgalija". Sarunā ar Latvijas televīziju Barteševičs skaidroja, ka "Latgalija" šajā 8 miljonus vērtajā objektā izpildīja darbus uz 200 000 eiro. "Viņi lika podus šajā ēkā, atvainojiet, ar fasādēm nodarbojās "Re&R"", teica Barteševičs.