Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Saņemti vairāk nekā 100 ziņojumi par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanās

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Drošības policija (DP) saistībā ar 2017. gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanām kopumā saņēma vairāk nekā 100 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, kuru pārbaude ir DP kompetencē, no tiem vairāk nekā 40 signāli tika saņemti tieši vēlēšanu dienā, ziņo iestāde.

Veicot informācijas pārbaudi, vairums no šiem signāliem neapstiprinājās, bet par citiem joprojām tiek turpināta pārbaude.

Vienlaikus jānorāda, ka DP atsevišķus signālus ir saņēmusi arī pēc vēlēšanām un to pārbaude turpinās. Tāpat pirms pašvaldību vēlēšanām un vēlēšanu dienā DP saņēma informāciju par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, kas tika pārsūtīti atbilstoši kompetencei citām tiesību aizsardzības iestādēm.

Šobrīd DP lietvedībā ir divi kriminālprocesi. Šo kriminālprocesu ietvaros neviena persona patlaban nav aizturēta, divām personām ir piemērots procesuālais statuss persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Minēto kriminālprocesu ietvaros veiktas piecas kratīšanas, kopumā nopratinātas astoņas personas.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

DP pateicas visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri informēja par iespējamām prettiesiskām darbībām saistībā ar 2017. gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanām. DP vērtējumā, sabiedrības lielā aktivitāte, informējot par iespējamiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu laikā un vēlēšanu dienā, liecina, ka Latvijas iedzīvotāji pievērš arvien lielāku uzmanību tam, lai vēlēšanu norise būtu godīga un nenotiktu vēlētāju izvēles prettiesiska ietekmēšana.