Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Cilvēki aiztur meklēšanā izsludinātu kabatzagli

© Valsts policija

19.jūnijā Rīgas sabiedriskajā autobusā kāds rūdīts kabatzaglis nolēma kārtējo reizi noziedzīgā ceļā iegūt papildus finanses.

Pārpildītajā pilsētas sabiedriskajā transportā, kas kursēja uz Bolderāju, pasažiere sajutusi, ka kāds pieskaras viņas somiņai, tomēr īpašu uzmanību tam nav pievērsusi. Jāpiemin, ka somiņā atradies naudas maks, kurā bijuši 30 eiro. Pēc neilga brīža pasažiere tomēr ieskatījusies savā somiņā un konstatējusi, ko no tās ir pazudis naudas maks. Sieviete nekavējoties sākusi lūkoties, kurš varētu būt iespējamais vainīgais. Cietusī pamanījusi, ka kāds vīrietis aizdomīgi centies no viņas attālināties. Sieviete piegājusi pie aizdomīgā vīrieša un jautājusi par savu maku, pēc kā viņš satraukti atbildējis, ka neko nezinot. Pamanot svešinieka uztraukumu, cietusī turpinājusi uzdot jautājumus. Vīrietis sanervozējies tik ļoti, ka viņam no aiz muguras saliktajām rokām nejauši izkritis nozagtais naudas maks.

Pamanot notiekošo, apkārtējie palīdzēja sievietei un kabatzagli aizturēja. Izpalīdzīgie pasažieri ar aizturēto vīrieti izkāpa nākamajā pieturā un izsauca Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradās Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri 1980. gadā dzimušo kabatzagli nogādāja iecirknī.

Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka aizdomās turētais ne reizi vien jau nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Būtiski, ka viņš bijis izsludināts arī meklēšanā.

Saistībā ar notikušo, pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija izsaka pateicību šī notikuma aculieciniekiem, kuri nepalika vienaldzīgi un steidza palīdzēt sievietei aizturot kabatzagli.