Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jāņu brīvdienās Latvijā noslīkuši trīs cilvēki

© Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Neskatoties uz mainīgo un mēreni silto laiku, Jāņu brīvdienās glābējiem ziņots par trim Latvijas ūdenstilpnēs noslīkušiem cilvēkiem, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Traģiski Jāņu dienas rīts iesākās Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā, kur divi jaunieši, cenšoties pārpeldēt Rijas ezeru, aptuveni 10 metrus no krasta bija pazuduši zem ūdens. Pārmeklējot ūdenstilpni, ugunsdzēsēji glābēji atrada apmēram 17 un 20 gadus vecus jauniešus.

Savukārt Rīgā, Daugavā, ūdenslīdēji visas dienas garumā meklēja apmēram 40 gadus vecu noslīkušu sievieti, kura bija iekritusi ūdenstilpnē. Pārmeklējot ūdenstilpni, ūdenslīdējiem noslīkušo sievieti vēl nav izdevies atrast.

Aizvadītajās brīvdienās glābēji devās uz sešiem izsaukumiem, lai sniegtu palīdzību nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem - glābēji Alojas un Limbažu novados palīdzēja stārķa mazuļiem, kuri bija izkrituši no ligzdas, Daugavpilī kādas dzīvojamās mājas pagalmā notvēra čūsku un palaida brīvībā mežā, Salaspilī atbrīvoja starp dzīvokļa logu un vērtni iespiestu kaķi, Rīgā noķēra dzīvojamā mājā iemaldījušos žurku, kuru notvēra un iznesa laukā, bet Salaspilī, iekļūstot dzīvoklī, nodeva patversmes darbiniekiem kaķi, kurš vairākas dienas bija atstāts viens pats dzīvoklī.