Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Svētku laikā Rīgā aizturēts ļoti neveikls zaglis

© Valsts policija

Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policistiem, veicot ikdienas izmeklēšanas darbības, kļuva zināms, ka naktī no 23.jūnija uz 24.jūniju, konkrēta persona Purvciemā, iespējams, apzagusi automašīnu.

Tobrīd Valsts policijai nebija zināmi iespējamās cietušās personas dati vai sīkāka informācija par apzagto automašīnu, jo iesniegums par šādu zādzību netika saņemts.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, likumsargi ieradās aizdomās turētā vīrieša mājoklī. Pārrunu rezultātā aizdomās turētais vīrietis atzina savu vainu un izstāstīja notikušā apstākļus. Likumsargiem arī izdevās atgūt visas nozagtās mantas - automašīnas mūzikas atskaņotāju, cietušā pasi, medicīnas aptieciņu un atstarojošo vesti.

Pēc zādzības fakta apstiprinājuma likumsargi turpat aizturēja aizdomās turēto 1982.gadā dzimušo vīrieti.

Policija nekavējoties uzmeklēja cietušo, lai pieņemtu no viņa iesniegumu un atdotu nozagtās mantas. Arī cietušais apstiprināja zādzības faktu. Izrādās, ka ļaundaris automašīnā atstātajām mantām bija piekļuvis izsitot tās stiklu.

Jāpiemin, ka ļaundaris notikuma vietā bija nejauši atstājis savu naudas maku, kuru cietušais nodeva likumsargiem. Naudas makā gan nauda neesot bijusi, tajā atradušies vien atlaižu kuponi un aizturētā vīrieša draudzenes pase.

Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi. Par zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par mantas bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.