Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kautiņš pie spēļu zāles Bauskā: Policistiem par neprofesionālu rīcību izsaka rājienu

© Ekrānšāviņš no video

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka ir pabeigta disciplinārlieta, kura tika ierosināta saistībā ar 2017.gada 27.maijā interneta vietnēs ievietoto videoierakstā fiksēto amatpersonu rīcību agrā rītā pie spēļu zāles Bauskā.

Policija jau iepriekš informēja, ka uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amatu pienākumu pildīšanas, bija atstādinātas divas policijas amatpersonas. Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā tika rūpīgi izanalizēti un izvērtēti visi iesaistīto personu paskaidrojumi, kā arī policijas rīcībā esošie video ieraksti.

Policijas amatpersonai, kuras rīcība tika fiksēta video ierakstā, par pasīvu un neprofesionālu rīcību piemērots disciplinārsods - rājiens. Papildus jānorāda, ka šī amatpersona tiks novirzīta amata pienākumu veikšanai, kas ikdienā nebūs saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un reaģēšanu notikumu vietās.

Savukārt policijas amatpersonai, kura netika konstatēta video ierakstā, bet šajā laikā atradās notikuma vietā automašīnā, par neprofesionālu rīcību piemērots disciplinārsods - piezīme.