Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Garnadži Ogrē dīvainā veidā mēģinājuši nosvinēt Jāņus

© F64 Photo Agency

23. jūnijā ap četriem no rīta Valsts policija saņēma informāciju, ka nelielā pārtikas veikaliņā Ogres iecirkņa apkalpojamā teritorijā izdarīta zādzība. Par notikušo policijai paziņoja veikaliņa saimniece, kura dzīvo tajā pašā mājā, kur atrodas minētā tirdzniecības vieta, vien stāvu augstāk. Rīta agrumā viņa bija izdzirdējusi savādus trokšņus. Nokāpjot lejā, sieviete konstatējusi, ka ir uzlauztas veikala durvis un pazudusi liela daļa no tirgošanai paredzētā alkohola un pārtikas produktiem. Tobrīd ļaundari jau bija aizbēguši.

Ogres iecirkņa policisti, aptaujājot vietējos iedzīvotājus, noskaidroja zagļu pazīmes un virzienu, kur viņi devušies. Jau dažu stundu laikā pēc notikušā policisti aizturēja trīs vīriešu grupu, kura tiek turēta aizdomās par nozieguma izdarīšanu. Aizturētie dzimuši 1982., 1977. un 1975. gadā. Visi trīs vīrieši jau iepriekš sodīti par zādzībām.

Skaidrojot zādzības apstākļus, policisti atklāja, ka noziegums ticis rūpīgi plānots.

Izrādās, vīrieši vēlējušies nosvinēt Jāņus, svētku mielastu iegūstot noziedzīgā ceļā. Noziegumam gatavoties viņi sākuši jau 22. jūnijā, kad ieradušies tuvākajā apkārtnē un kaluši noziedzīgos plānus. Pirms veikala apzagšanas viņi uzlauzuši durvis netālu esošas mājas saimniecības ēkai un no tās nozaguši lauzni un ķerru. Šie priekšmeti ļaundariem bija nepieciešami, lai efektīvāk apzagtu pārtikas veikalu. Tāpat no saimniecības ēkas zagļi aiznesuši arī siltumnīcu, kas iekārdinājusi ar skaisto iepakojumu.

Valsts policija

23. jūnijā vēlu vakarā vīrieši ar jauniegūto lauzni un ķerru devušies uz noskatīto veikalu, kas tobrīd jau bijis slēgts apmeklētājiem. Vīrieši uzlauzuši durvis un sakrāmējuši ķerrā alkoholu, kā arī pārtikas produktus. Kad ķerra bijusi pilna, viņi to aizstūmuši uz tuvējo mežu, kur izkrāmējuši un atstājuši produktus. Taču ar to ļaundariem nav bijis gana. Viņi atgriezušies nozieguma vietā, lai nozagtu vēl vairāk preču. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrieši alkoholu un pārtikas produktus ar ķerru no veikala izveduši kopumā trīs reizēs, radot veikaliņa saimniekiem lielus zaudējumus.

Policisti noskaidroja vietu, kur vīrieši mežā noslēpuši zagtās mantas un tās atguva. Tika atgūta arī iepriekš no saimniecības ēkas nozagtā ķerra, siltumnīca un lauznis. Turklāt daži no zagtajiem produktiem - gaļa, bundža ar gurķiem un iepakojums ar kafiju, tika atrasti kabatā pie viena no garnadžiem.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.