Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija Rūjienas pusē pa pļavu tvarsta dzērājšoferi

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Valsts policijas Vidzemes pārvalde informē 13.jūlijā, pulksten 22:49 Rūjienas novadā, Ipiķu pagastā, patrulējot, policijas darbinieki pamanīja automašīnu “Volkswagen Passat” bez valsts transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmēm, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu.

Pēc policija likumīgās prasības apturēt automašīnu, vadītājs uzsāka bēgšanu. Bēgot, tas nogriezās uz vietējas nozīmes ceļa, kā rezultātā transportlīdzeklis iebrauca pļavā.

Policijas darbinieki bija spiesti pielietot dienesta ieroci, raidot divus brīdinājuma šāvienus gaisā, kā rezultātā automašīna tika apturēta. Tajā atradās trīs personas, kuras, iespējams, bija alkoholisko dzērienu iespaidā. Spēkrata vadītājs atteicās no alkohola pārbaudes izelpā, līdz ar to 1978.gadā dzimušo vīrieti nogādāja tuvākajā ārstniecības iestādē, nepieciešamajai pārbaudei.

Paralēli atklājās, ka vadītājam ir neizciests administratīvais sods, tāpēc personu ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā. Jāpiebilst, ka abi pasažieri bija agresīvi un neadekvāti uzvedās, tāpēc darbiniekiem nācās pielietot arī speciālos cīņas paņēmienus - asaru gāzi un roku dzelžus. Policija noskaidro notikušā apstākļus.