Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaunieši Vecrīgā veikli atmasko somiņu zagli

© Rīgas pašvladības policija

14.jūlijā neilgi pēc pulksten 5.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka vairāki jaunieši vecpilsētā aizturējuši somiņas zagli. Uz notikuma vietu nekavējoties nosūtīta tuvākā policijas ekipāža.

Ierodoties norādītajā adresē, jaunieši paskaidroja, ka atpūtušies vienā no vecpilsētas klubiem un ievērojuši puisi, kurš no viņu galdiņa paņem draudzenes somiņu. Puisis somiņu aizlicis aiz virsjakas un steidzīgi devies prom. Jaunieši nolēmuši viņam sekot un izsaukt policiju.

Pēc neilga laika jaunieši zagli panākuši un uzsākuši sarunu, kuras laikā puisis kategoriski noliedzis, ka būtu paņēmis somiņu. Tomēr melošanas laikā tā izkritusi no viņa jakas. Cietusī savas mantas jau bija atguvusi un paskaidroja, ka nevēlas rakstīt iesniegumu Valsts policijai.

Policisti devās pie puiša, kurš bija manāmā alkohola reibumā par ko liecināja nestabilā stāja, palēninātais runas veids un alkoholam raksturīgā smaka no viņa izelpas. Veicot personu datu pārbaudi, noskaidrots, ka jaunietis ir vien 17 gadus vecs. Puisis savas rīcības motīvus nespēja izskaidrot.

F64 Photo Agency

Jaunietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 1,42 promiļu reibumā. Nepilngadīgajam pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā. Pēc lietvedības nodrošināšanas dežūrdaļas darbinieki sazinājās ar jaunieša māti, kura pēc neilga laika dēlam ieradās pakaļ.