Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Velozagļa atzīšanās - nozadzis velosipēdus 2500 eiro vērtībā

© Valsts policija

4. jūlijā Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa policisti saņēma izsaukumu par velosipēda zādzību no kāda uzņēmuma teritorijas.

Noziegumu bija pamanījusi darbiniece, kura ap pulksten 16.00 devusies uz uzņēmuma automašīnu stāvlaukumu. Pa ceļam uz stāvlaukumu viņa ievērojusi aizdomīgu vīrieti pie velosipēdu novietnes, kurš ar knaiblēm pārkniebis kāda velosipēda saslēgu. Darbiniece nekavējoties sapratusi, ka velosipēds, kuram pārkniebts saslēgs, ir viņas kolēģa braucamrīks. Iespējamais zaglis noteicis, ka pazaudējis velosipēda atslēgas, tādēļ saslēgu nācies pārkniebt. Pēc pateiktā, viņš ar velosipēdu devies prom.

Būtiski, ka šī nozieguma aculieciniece paspēja aizdomīgo vīrieti nofotogrāfēt. Sieviete nekavējoties devusies pie kolēģa, kuram pieder konkrētais velosipēds, un izstāstījusi redzēto.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa policisti.Pēc atrādītās fotogrāfijas likumsargi atpazina ļaundari un tika uzsākti viņa meklēšanas darbi.Sadarbībā ar velosipēdu zādzību apkarošanas grupu, meklēšanā izsludinātais vīrietis 10. jūlijā tika atrasts un aizturēts.

Egons Ansbergs/ F64 Photo Agency

Būtiski, ka 1979. gadā dzimušais vīrietis likumsargiem atzinās arī citu zādzību veikšanā, kuras veiktas ne tikai Teikas un Purvciema mikrorajonos, bet arī Rīgas Brasas iecirkņa teritorijā. Kopumā viņš nozadzis četrus velosipēdus ,visos gadījumos pārkniebjot velo troses , kā arī automašīnu spoguļus. Diemžēl, ļaundaris nozagtās mantas jau bija paspējis realizēt.

Jāpiemin, ka aptuvenā, kopējā velosipēdu vērtība ir ap 2500 eiro.Šis aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzībām. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.