Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

No kāda iedzīvotāja Kuldīgas pusē konfiscē milzīgu daudzumu nelegālo cigarešu

© Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas amatpersonas Kuldīgas novadā no kāda iedzīvotāja konfiscēja gandrīz 47 500 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Informāciju Valsts policija ieguva no vietējiem iedzīvotājiem, kuri bija pamanījuši vīrieša pretlikumīgās darbības. Vīrietis ir Kuldīgas novada iedzīvotājs un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pagājušās nedēļas vidū administratīvās apskates laikā kādā vīrieša darba vietā Kuldīgas novadā konstatēja vairākas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tāpat tika izņemts arī 6,8 litri nelegālā alkohola. Valsts policija amatpersonas veica administratīvo apskati arī vīrieša dzīvesvietā, kurā tika konstatētas vairākas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Kopumā tika konfiscētas 47 440 cigaretes jeb 2 372 cigarešu paciņas. Tika izņemtas tādas cigarešu paciņas kā Premjer, NZ Gold, Route 66 un citas.

Minētais 1959.gadā dzimušais vīrietis ir Kuldīgas novada iedzīvotājs un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Valsts policija

Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par cigarešu glabāšanas faktu, taču tiks lemts par kriminālprocesa uzsākšanu, ja, saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta zaudējumu aprēķinu, noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīto zaudējumu apjoms par nenomaksātiem nodokļiem būs ne mazāks par desmit Latvijas Republikā noteikto mēnešalgu kopsummu.

Informācija par šo personu tika iegūta no Kuldīgas novada iedzīvotājiem, par ko Valsts policija izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida un citiem pārkāpumiem. Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.