Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizvadītajā naktī ugunsgrēkos izglābti vairāki cilvēki

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 22.jūlija plkst. 6.30 līdz 24.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 107 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, 45 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 19.52 tika saņemts izsaukums uz Auseklīša ielu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī dega dīvāns 1m2 platībā. Ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.36.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vecpiebalgas novada Kaives pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 150m2 platībā deg vienstāvu dzīvojamā māja un tai ir iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 4.38.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem kuros dega atkritumi, sausā zāle, divi koki, meža zemsedze, dīvāns, gulta, elektrības instalācija, elektriskā plīts, četras vieglās automašīnas, traktors, dzīvojamās mājas ārsiena, pirts, dārza māja, divas dzīvojamās mājas, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Jelgavas ielā Olainē un Ganību ielā Jelgavā atbrīvoja starp logu vērtni un rāmi iesprūdušus kaķus, Maskavas ielā Rīgā no koka dobuma, apmēram četru metru augstumā, tika izcelts kaķēns un nogādāts veterinārajā klīnikā, savukārt svētdien Rudens ielā Rīgā tika atbrīvots ventilācijas šahtā iestrēdzis putns, bet Zvirgzdenes ielā Ludzā tika atbrīvota žogā iesprūdusi čūska un palaista brīvībā.

Svētdien Jelgavas novada Zaļenieku pagastā no dīķa tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.