Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jūrmalā piedzīvotais vēlreiz atgādina pieslēgt savu velo

© Valsts policija

Vakar, 26. jūlijā, kāds vīrietis savu velosipēdu aizdeva draudzenei, kurai tas bija nepieciešams, lai dotos uz rehabilitācijas centru Jūrmalā. Sieviete atstāja velosipēdu nepieslēgtu pie rehabilitācijas centra un devās iekšā. Pēc laika atgriezdamās šajā vietā, viņa konstatēja, ka velosipēds ir nozagts un paziņoja par to īpašniekam, kurš izsauca policiju.

Jūrmalas iecirkņa policisti sāka meklēt ļaundari pa tuvāko apkaimi. Arī velosipēda īpašnieks uzsāka meklēšanu. Par laimi, cietušais turpat netālu pamanīja vīrieti, kurš pārvietojās ar zagto divriteni. Drosmīgais vīrietis ļaundari turpat uz ielas notvēra un paziņoja policijai adresi. Jūrmalas iecirkņa policisti aizdomās turēto aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Jāpiemin, ka viņš atradās alkohola reibumā.

Aizturētais ir dzimis 1962. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem, tajā skaitā arī par zādzībām. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Izsakām pateicību drosmīgajam vīrietim, kurš ātri reaģēja un notvēra aizdomās turēto. Tāpat atgādinām iedzīvotājiem parūpēties par savu divriteņu drošību, vienmēr tos pieslēdzot ar drošības slēdzeni. Arī norobežotā teritorijā atstāts nepieslēgts velosipēds var kļūt par vieglu guvumu garnadžiem.