Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Apcietināts patēvs, kurš 12 gadus veco puisēnu sitis tik ļoti, ka salauzis ribas

© Ilustratīvs attēls

Ventspilī aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu 12 gadus vecam zēnam aizturēts viņa patēvs. Tiesa vīrietim piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

24.jūlijā Valsts policijā saņemta informācija no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas par to, ka slimnīcā ievietotam zēnam konstatēti miesas bojājumi.

Kā informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis, zēnam uz ķermeņa konstatēti dažādi asins izplūdumi un noskrāpējumi, kā arī lauztas ribas. Pašlaik zēna stāvoklis tiek raksturots kā stabils. Viņš ārstējas slimnīcas bērnu nodaļā.

Pēc izrakstīšanās no slimnīcas zēnam tiks veiktas dažāda veida ekspertīzes, tostarp, lai noteiktu iegūto miesas bojājumu laiku un smaguma pakāpi, informēja VP pārstāve.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja viņam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.