Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizvadītajā diennaktī Latvijā izcēlušies vairāki ugunsgrēki

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.augusta plkst. 6.30 līdz 15.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 48 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Matīsa ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva palīgtelpā deg sadzīves mantas 5m2 platībā un kāpņu telpas griesti 5m2 platībā.

Ar trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību no otrā stāva tika izglābti trīs cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 9.56.

Plkst. 10.22 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Lāčplēša ielu Bauskā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg mēbeles 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 56 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 11.08.

Līdztekus aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, elektrības kabelis, labības rugāji, ārsiena, pirts, dārza māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.