Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policijas operācijā Rīgā un tās apkaimē pirmdien aizturēti 110 cilvēki

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Otrdienas pēcpusdienā Valsts policija rīko preses brīfingu, kura laikā sniegs informāciju saistībā ar pirmdien Rīgā un tās apkaimē veiktajām vērienīgajām aizturēšanām, kuru laikā aizturētas 110 personas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka starp aizturētajiem ir ārzemnieki un aizturēšana varētu būt saistīta ar krāpšanu.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Policija pirmdien Saulkrastos, Rīgas ielā, kādā ēkā sarīkoja operāciju, kurā piedalījās maskās tērpti policisti un tika izmantoti dienesta suņi. Operācija tika veikta ar ceļu būves firmu "Binders" piederošā ēkā, kurā atrodas "Binders" Mehanizācijas departaments. Uzņēmums šīs telpas neizmanto un tās ar nomas līgumu ir nodotas izmantošanai citai juridiskai personai.

"Binders" pārstāve Vita Noriņa aģentūrai LETA sacīja, ka šā gada 26.jūnijā "Binders" noslēdza nomas līgumu ar SIA "Sirtaki" par "Binders" neizmantotās ēkas iznomāšanu biroja vajadzībām.

"Mūsu rīcībā ir informācija, ka Valsts policija operāciju veica sakarā ar starptautisku tiesiskās palīdzības lūgumu. Tāpat skaidrs, ka "Sirtaki" ir pārkāpis nomas līguma noteikumus un tāpēc šo nomas līgumu "Binders" lauzīs," sacīja Noriņa, piebilstot, ka policijas operācija nebija vērsta pret uzņēmumu "Binders".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Sirtaki" ir mobilās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs, tomēr 2015.gadā uzņēmums saimniecisko darbību nav veicis. 2016.gada pārskats vēl nav iesniegts.

"Sirtaki" 100% kapitāldaļu īpašnieks kopš šā gada 3.aprīļa ir 1993.gadā dzimušais Jānis Dravnieks. Līdz tam 100% "Sirtaki" kapitāldaļu piederēja Liānai Krjukovai, bet līdz šī gada februārim 100% kapitāldaļu īpašniece bija Sabīne Nicecka.

"Sirtaki" reģistrēts 2014.gada janvārī un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro.