Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesas priekšā stāsies jaunieši, kuri piedzērušies aplaupīja taksistu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai lietu par trīs jauniešiem, kas 17.jūlija rītā aplaupīja taksometra vadītāju, informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, šī gada 17.jūlija rītā apsūdzētie, būdami alkohola ietekmē, iekāpa taksometrā un mantas nolaupīšanas nolūkā sāka draudēt vadītājam, pieprasot katram no viņiem iedot 10 eiro, piedraudot, ka pretējā gadījumā paziņos atbildīgajām iestādēm par to, ka tiek veikti taksometra pakalpojumi bez licences. Automašīnas vadītājs, nevēloties izpildīt pieprasīto, apturēja automašīnu pie kādas viesnīcas Rīgā, lūdzot abus jauniešus izkāpt.

Apsūdzētie no automašīnas neizkāpa, bet sāka plēst automašīnas salona inventāru un nolaupīja taksistam piederošās mantas.

Kad cietušais mēģināja pārtraukt viena apsūdzētā darbības, jaunietis izdarīja tīšu sitienu ar dūri cietušā sejas virzienā, bet cietušajam izdevās no tā izvairīties. Savukārt otrs jaunietis nolaupīja cietušajam maku un naudu, kā arī piedraudot pielietot fizisku spēku, pieprasīja cietušajam no pirksta novilkt gredzenu. Baidoties par savu dzīvību un veselību, cietušais gredzenu atdeva jaunietim.

Pēc laupīšanas izdarīšanas jaunieši no notikuma vietas aizgāja, lai ar iegūtajām mantām 1086 eiro vērtībā un naudu 293 eiro apmērā rīkotos kā ar savu.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.