Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pašrocīgi cenšoties dzēst mašīnu, ugunsgrēkā cieš vīrietis

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 19.augusta plkst. 6.30 līdz 21.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 114 izsaukumus, no kuriem 39 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 61 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 8.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krimuldas novada Krimuldas pagastu, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vieglā automašīna deg 1m2 platībā.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 9.33.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, meža zemsedze, krūmi, siens, skudru pūznis, elektrības sadales skapis, elektrības transformatora izvade, elektrības līnijas balsts, šūpoles, piecas vieglās automašīnas, apsarga māja, garāža, šķūnis, pirts, dzīvojamā māja un piecos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies naktī uz svētdienu Aizputes ielā Daugavpilī, kur atklātu liesmu dega šķūnis 140m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 00.29, bet plkst. 5.38 ugunsgrēks tika likvidēts