Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VP sadarbībā ar VVD veic pārbaudes tirdzniecības vietās Liepājā

© VP

Tuvojoties lašu un taimiņu ieguves lieguma laikam un saistībā ar iespējamiem zvejas tīklu tirdzniecības pārkāpumiem, Valsts policija sadarbībā ar Valsts vides dienestu apsekoja tirdzniecības vietas Liepājā, kurās tiek pārdoti zvejas tīkli. Pārkāpumi ir konstatēti vienā no apsekotajām tirdzniecības vietām, no kuras izņemti 17 zvejas tīkli.

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts vides dienesta Liepājas reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora darbiniekiem veica pārbaudi tirdzniecības vietās Liepājā, kuras laikā tika konstatēti divi pārkāpumi. Abi pārkāpumi konstatēti vienā tirdzniecības vietā - zvejas tīklu tirdzniecība bez zvejas tīklu tirdzniecības vietas reģistrācijas, kā arī maksājumu nereģistrēšana likumā noteiktajā kārtībā.

Tirdzniecības vietā tika izņemti 17 tīkli un to kopējais garums sasniedz aptuveni 1,5 kilometrus.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par zvejas tīklu tirdzniecības un aprites kārtības pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu juridiskajām personām no divsimt astoņdesmit līdz divtūkstoš simt eiro, konfiscējot tirdzniecības vietā esošos tīklus vai bez konfiskācijas. Šis materiāls šobrīd ir nosūtīts Valsts vides dienestam.

Savukārt par normatīvajos aktos noteikto nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietotāju pienākumu nepildīšanu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām un juridiskajām personām no simt četrdesmit līdz septiņsimt eiro. Šis materiāls ir nosūtīts Valsts ieņēmumu dienestam.

Saskaņā ar noteikumiem par zvejas tīklu tirdzniecību un apriti, zvejas tīklu tirdzniecība, tai skaitā zvejas tīklu ražotāju pašu saražotās produkcijas tirdzniecība, ir atļauta tirdzniecības vietās, kuras ir reģistrētas Valsts vides dienestā.