Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rēzeknes novadā konfiscē vairāk nekā miljonu nelikumīgu cigarešu

© F64

Cīnoties ar akcizēto preču nelegālo apriti Latgales reģionā, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šoreiz, aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti aizturēts vīrietis un atsavināts vairāk nekā miljons nelikumīgu cigarešu.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva operatīvu informāciju, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu šo informāciju, 29.augustā Ludzas iecirkņa policisti sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, ieradās kāda 1965.gadā dzimuša vīrieša lauku īpašumā, kur veica kratīšanu.

Pārbaudot vīrieša saimniecības ēkas un transportlīdzekli, tika atrastas 126 kastes ar nelegālajām cigaretēm. Kopā notikuma vietā konfiscēts viens miljons divsimt sešdesmit tūkstoši cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kas ir lielākais šogad vienuviet atsavinātais tabakas izstrādājumu daudzums Latgales reģionā. Aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu tika aizturēts nekustamā īpašuma saimnieks. 31.augustā ar tiesas lēmumu viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Jāpiebilst ka vīrietis jau agrāk nonāca policijas redzeslokā.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība.

Pēc VID speciālistu aplēsēm novērstais kaitējums valstij ir aptuveni 147 891 EUR.

Pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.