Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā no ugunsgrēka izglābts cilvēks; evakuēti vēl astoņi

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.septembra plkst. 6.30 līdz 8.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 21 izsaukumu – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 23.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Siļķu ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva kāpņu telpas palīgtelpā dega sadzīves mantas 3m2 platībā.

No devītā stāva dzīvokļa tika izglābts cilvēks. Līdztekus no sadūmotās ēkas tika evakuēti vēl astoņi cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 00.50.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, salmi, sadzīves priekšmeti un piekaramie griesti, mēbeles un siena, divas vieglās automašīnas un kūpinātava.

Vakar ap plkst. 18.00 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama divām sievietēm, kuras Viļakas novada Susāju pagastā bija apmaldījušās mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietēm tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Gobas ielā Rīgā atbrīvoja kokā sapinušos putnu un palaida brīvībā, bet Aglonas ielā Rīgā no koka nocēla kaķi.