Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Sestdien ugunsgrēkā Neretas novadā cietuši trīs cilvēki

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 9.septembra plkst. 6.30 līdz 11.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 91 izsaukumu, no kuriem 31 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 7.07 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Neretas novada Neretas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka mājas otrajā stāvā deg dzīvoklis 20m2 platībā.

Ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, no otrā stāva tika izglābti trīs cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ugunsgrēks likvidēts plkst. 10.53.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, puķu pods, kūdra, labības rugāji, elektrosadales skapis, ledusskapis, divas vieglās automašīnas, kombains, starpstāvu pārsegums, atpūtas telpa, katlu mājas nojume, lodžija, pirts, sodrēji ēkas dūmvadā un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Brīvdienās palīdzība bija nepieciešama pieciem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā vai purvā - sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur mežā bija apmaldījusies sieviete, svētdien izsaukums tika saņemts uz Viļānu novada Dekšāres pagastu, kur purvā bija apmaldījušies divi cilvēki, arī Sējas novadā un Pārgaujas novadā, katrā no notikuma vietām mežā bija apmaldījušies cilvēki. Visos gadījumos, izmantojot skaņas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Svētdien Pasta salā Jelgavā no ūdenstilpnes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Liepu ielā Preiļos atbrīvoja zem vieglās automašīnas motora pārsega iestrēgušu kaķēnu, savukārt svētdien Ģertrūdes ielā Rīgā atbrīvoja putnu, kurš bija sapinies tīklā, Ilūkstes ielā Rīgā no koka nocēla kaķi, bet Volguntes ielā Rīgā no divstāvu dzīvojamās mājas jumta nocēla kaķi.