Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vecmīlgrāvī no ugunsgrēka izglābti divi cilvēki

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.septembra plkst. 6.30 līdz 13.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 2.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Melīdas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva palīgtelpā dega ārdurvis 3m2 platībā.

No otrā stāva izglābti divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem (NMPD), līdztekus no ēkas trešā stāva evakuēti 20 cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 3.34.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divas vieglās automašīnas un dzīvojamās mājas jumts.

Vakar laikā no plkst. 20.00 līdz plkst. 22.00 VUGD saņēma vairāk nekā 400 zvanus uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112, par to, ka Rīgā, Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē gaisā bija jūtama nezināmas izcelsmes vielas smaka. Ierodoties notikuma vietā, kopā ar Valsts Vides dienestu un Ostas policiju tika apsekota teritorija, bet konkrēts smakas izcelsmes avots netika konstatēts. Turpmākos notikuma apstākļus noskaidros Valsts Vides dienests. Informācija par nezināmās izcelsmes smaku nodota arī Rīgas domei, Valsts policijai un NMPD.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ilūkstes novada Prodes pagastu, kur divas sievietes bija apmaldījušās mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietēm tika norādīts virziens izejai no meža.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji Balasta dambī Rīgā no ūdens izcēla vīrieti, kurš starp kuģi un krastu bija iekritis ūdenī. Vīrietis nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Inčukalna novada Inčukalna pagastā no koka nocēla kaķi.