Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Patēvam par raudoša zīdaiņa piekaušanu, ielaužot galvaskausu, nosacīts sods

© christianabella/pixabay.com

Portāls kasjauns.lv ziņo par meitenītes likteni Liepājā, kuru vecāki piekāvuši, ielaužot galvaskausu. Izrādās vecāki saņēmuši sodu, bet vardarbīgajam patēvam cietumā nebūs jāiet.

Portāls ziņo, ka bērnam atrasta jau cita ģimene. Tiesa lietu sāka skatīt pirms diviem gadiem, kurā 23 gadus vecā Anna Marija Meļņikova un viņas dzīvesbiedrs - 37 gadus vecais Aivars Brunavs - bija apsūdzēti vardarbībā pret 7 menēnešu veco zīdaini, kuras rezultātā bērns nonāca slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu un lauztu galvaskausu, vēsta kasjauns.lv.
Brunavs no 2014. gada augusta līdz 3. novembrim alkohola reibumā un dusmu uzplūdā par to, ka zīdainis raud, kliedzis uz meitenīti un sitis viņai ar roku pa dibenu, kā arī seju, licis bērnu uz vēdera un spiedis viņa seju spilvenā, smacējot mazuli un nomācot viņa raudāšanu. Lai apklusinātu bērnu, aiz žokļa spiedis ciet zīdaiņa muti vai ar pašas meitenītes kājas pēdiņu sitis mazulim pa seju, traumējot lūpu un smaganas. Savukārt tā paša gada 2. novembrī reibumā raudošos bērnu saķēris bērnu aiz abām rokām, vilcis pa dīvānu no viena gala līdz otram, pēc tam gultas galā zīdaiņa rokas atlaidis - meitenīte nokritusi uz grīdas un pret to atsitusi galvu.
Meļņikovai tiesa piesprieda 220 stundu ilgu piespiedu darbu, savukārt Brunavu atzina par vainīgu bērna traumēšanā aiz neuzmanības, kā arī par vardarbību pret mazgadīgo. Kā galīgo sodu viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu un diviem mēnešiem. Taču sods noteikts nosacīti un uz cietumu vīrietim nebūs jādodas. No vīrieša piedzīs arī 1120 eiro, ziņo kasjauns.lv.
Avots: kasjauns.lv