Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturētas trīs Valsts policijas Kriminālpolicijas amatpersonas

© Valsts policija

Veicot izmeklēšanas darbības iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā, aizdomās par amatpersonu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un bezdarbību mantkārīgā nolūkā (Krimināllikuma 318. panta otrā daļa un 319. panta otrā daļa) Iekšējās drošības birojs aizturēja trīs Valsts policijas Kriminālpolicijas amatpersonas, kā arī vienu privātpersonu, informē Iekšējās drošības biroja priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Aizturētās amatpersonas Valsts policijā pildīja dienesta pienākumus, kas saistīti ar akcizēto preču nelikumīgās aprites apkarošanu.

Divām Valsts policijas amatpersonām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, bet vienai policijas amatpersonai sākotnēji tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, kas tika aizstāts ar citiem drošības līdzekļiem, jo tika iemaksāta tiesas lēmumā par apcietinājumu noteiktā drošības nauda. Šobrīd visas aizturētās amatpersonas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas Valsts policijā.

Iekšējās drošības birojs turpina pirmstiesas izmeklēšanu. Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nevaram sniegt.

Atgādinām, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībsargājoša iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (izņemot Drošības policiju) amatpersonas un darbinieki. Tāpat Iekšējās drošības birojs izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas, kā arī pašvaldības policijas darbinieki.