Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Nekaunīgs zaglis vairākas stundas slēpies policijas stāvvietā novietotas automašīnas bagāžniekā

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā “pa karstām pēdām” Valsts policijas Rīga reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policija aizturēja triju personu grupu, kuri veica Iphone mobilo telefonu zādzības telekomunikāciju veikalos.

8.decembrī triju personu grupa, kurām bija izstrādāta shēma zādzību veikšanām no telekomunikāciju veikaliem, devās uz kārtējo tirdzniecības vietu Ogrē, lai nozagtu Iphone mobilos telefonus. Arī šoreiz noziedzniekiem izdevās nozagt divus telefonus un aizbēgt.

Par tikko veikto zādzību, veikala darbinieki nekavējoties ziņoja likumsargiem. Ierodoties notikuma vietā un noskaidrojot zagļu pazīmes, tika uzsāka viņu meklēšana. Šo personu meklēšanā piedalījās arī VP patruļpolicija un Ogres pašvaldības policija. Kopīgiem spēkiem divi no iespējamiem vainīgajiem nekavējoties tika atrasti. Likumsargi šīs personas atrada brīdī, kad tās pārvietojās ar savu transportlīdzekli. Abas personas turpat uz vietas tika aizturētas, bet viņu transportlīdzeklis - nogādāts policijas automašīnu stāvlaukumā.

Likumsargi aizturētajiem vaicāja par trešā līdzdalībnieka atrašanās vietu, taču informācija netika izpausta.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency


Pēc vairākām stundām šim transportlīdzeklim tika veikta sankcionētā kratīšana. Kratīšanas laikā automašīnas bagāžniekā atrasta trešā meklēšanā izsludinātā persona, kura tika aizturēta.

Visas trīs personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem.

Jāpiemin, ka pāris dienas pirms šīs zādzības, ļaundari bija veikuši tāda paša rakstura noziegumu, kur tika nozagts viens mobilais telefons. Pēc šī nozieguma likumsargiem jau bija izdevies noskaidrot vienu no organizētās grupas dalībniekiem.


Pret 1991.gadā, 1988.gadā un 1991. gadā dzimušajiem aizturētajiem tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas - par zādzību, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pašlaik aizturētie atrodas apcietinājumā.