Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jauniešu ballītē 20 gadīgs puisis nozog dārglietas 995 eiro apmērā; nodod tās lombardā

© VP

Pagājušajā gadā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa policisti uzsāka kriminālprocesu par zeltlietu zādzību no dzīvokļa.

Pēc likumsargu rīcībā esošās informācijas - mājokļa saimnieki bija devušies kādā atpūtas ceļojumā. Izmantojot brīdi, kamēr nama saimnieki nav uz vietas, viņu meita šajā dzīvoklī sarīkoja ballīti, kurā saaicināja vairākus draugus.

Pēc ballītes tika secināts, ka no dzīvokļa pazudušas zeltlietas -trīs gredzeni, auskari un ķēdīte. Jāpiemin, ka šo juvelierizstrādājumu kopējā vērība mērāma 995 eiro vērtībā.

Veicot izmeklēšanas darbības, likumsargi konstatēja aptuveno jauniešu loku, kuri, iespējams, varēja šo zādzību izdarīt. Aizvakar, 8.janvārī, tika atrasts un aizturēts viens no iespējamiem vaininiekiem.

1997.gadā dzimušais aizturētais iepriekš policijas redzes lokā nav nonācis.

Būtiski, ka nozagtās zeltlietas tika atgūtas -aizturētais jaunietis, kopā ar vēl vienu censoņu, tās bija nodevis kādā lombardā.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta otrās daļas - par zādzību, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.