Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Traģiska diennakts: Noticis šogad pirmais ugunsgrēks, kurā gājis bojā cilvēks

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Svētdien Valkas novadā reģistrēts šogad Latvijā pirmais ugunsgrēks, kurā gājis bojā cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar ap plkst.22 ugunsdzēsēji devās uz Valkas novada Valkas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas 7 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Svētdien ap plkst.11.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Mēness ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpē. Savukārt ap plkst.18 tika saņemts izsaukums uz Pērnavas ielu Rīgā, kur no kāda šķūņa nāca dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka šķūņa pagrabā deg atkritumi kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotā pagraba izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva mediķiem.

Vēlāk vakarā ap plkst.20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Babītes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā - tai dega mansarda stāvs un jumts 56 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpē. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji izglāba arī divus kaķus. Ugunsgrēks tika likvidēts ap pusnakti.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 29 ugunsgrēki, papildus jau minētajam bojāgājušam ugunsnelaimēs ir arī trīs cietušie. Svētdien 17 ugunsgrēki dzēsti novados, deviņi Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devās kopumā uz 17 izsaukumiem, kad ēku dūmvados dega sodrēji. Šogad ugunsdzēsēji ik dienu dodas uz vairākiem izsaukumiem saistībā ar ēku dūmvados degošiem sodrējiem. Lai izvairītos no iespējamās ugunsnelaimes, VUGD aicina iedzīvotājus rūpīgi pārbaudīt vai mājas krāšņu un pavardu dūmkalnāli ir iztīrīti un, ja nepieciešams, nodrošināt to iztīrīšanu no sodrējiem.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 13 glābšanas darbus - septiņus novados, četrus Rīgā, bet divus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 265 ugunsgrēki.