Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Alūksnē notvertajiem vjetnamiešiem bargs sods

© Ilustratīvs attēls

Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore lūgusi piespriest četru mēnešu brīvības atņemšanu un izraidīšanu no valsts 17 Vjetnamas pilsoņiem, kuri nelikumīgi šķērsoja Latvijas robežu, informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Ar visām apsūdzētajām personām noslēgts vienošanās protokols.

Apsūdzētie personu grupā izmeklēšanas gaitā precīzi nenoskaidrotā laikā nelikumīgi šķērsoja Krievijas un Latvijas robežu nolūkā nokļūt darba meklējumos Eiropā.

Par šo noziedzīgo nodarījumu personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas - par valsts ārējās robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu, ja to izdarījusi personu grupu.

Prokurore par izdarīto noziedzīgo nodarījumu lūgs piespriest apsūdzētajiem brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, kā arī piemērot papildsodu - izraidīt no Latvijas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem, skaidroja Rēķe.

Jau vēstīts, ka Alūksnes novadā, Vuķu ciema apkaimē 6.janvārī par nelikumīgu robežas šķērsošanu tika aizturēti 17 Vjetnamas pilsoņi, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā tika uzsākts kriminālprocess, bet likumpārkāpēji tika ievietoti Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.