Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Soda sievieti, kura melojusi par viņas nolaupīšanu un izvarošanu, lai ieriebtu kādam vīrietim

© F64

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore piemērojusi prokurora priekšrakstu par sodu kādai sievietei, kura sniedza apzināti nepatiesu ziņojumu par viņas nolaupīšanu un izvarošanu, nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret noteiktu personu, kā arī par nepatiesu uzdošanos par cietušo

Prokurorei aktīvi iesaistoties izmeklēšanā tika noskaidrots, ka apsūdzētā sieviete, nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret konkrētu vīrieti par smaga un sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, apzinoties, ka viņas kā personas nolaupīšana un izvarošana nav notikusi, personīgu motīvu vadīta, portālā www.latvija.lv Valsts policijai sniedza apzināti nepatiesu ziņojumu par to, ka konkrēts vīrietis izdarījis apsūdzētās sievietes nolaupīšanu, lietojot vardarbību un draudus, pēc kā veicis dzimumaktu pret sievietes gribu. Kā arī apsūdzētā sieviete apzināti nepatiesi uzdevās par cietušo, t.i. piekrita būt par cietušo un pirmstiesas kriminālprocesā sniedza liecības cietušās personas statusā.

Apsūdzētā savu vainu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 298.panta otrajā daļā un 297.pantā, atzina pilnībā un piekrita kriminālprocesa pabeigšanai, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu un prokurora piemērotajam sodam.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.